Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




divendres, 2 de desembre del 2011

3 de desembre, dia internacional de la discapacitat ( o diversitat funcional)


Sabieu que un 15% de la població mundial té alguna diversitat funcional?? . Gairebé una cinquena part del total mundial estimat de persones que viuen amb aquestes diversitats, entre 110-190.000.000, s'enfronten a considerables dificultats. A més, una quarta part de la població mundial es veu afectada directament com les persones que tenen cura d'elles o els familiars.

Les persones amb diversitat troben nombrosos obstacles en la societat i amb freqüència són objecte d'estigma i discriminació. Segueixen sent en gran part marginats, desproporcionadament més pobres, sovint desocupats i tenen majors taxes de mortalitat. A més, són excloses en gran mesura dels processos civils i polítics i majoritàriament no tenen veu en els assumptes que els afecten a ells i la seva societat.

I malgrat tot això esta demostrat que en les comunitats en les quals primen principis inclusius, tota la comunitat es beneficia de la participació que aporten les persones amb diversitat funcional ja que aquesta participació crea oportunitats per a tothom. La inclusió és important per promoure el programa de desenvolupament.

És per tant objectiu de tots i especialment de les institucions que ens governen el generar accions inclusives per aconseguir els ple desenvolupament de la societat. Però ha de quedar clar que no és acció inclusiva el generar activitats per a persones amb diversitat funcional en llocs i espais propis i diferents dels seus amics o veïns, ni adaptar espais concrets per que puguen estar o accedir. Aquesta forma d'actuar continua generant desigualtat i exclusió. Sols quan, per exemple, puguem compartir una mateixa activitat esportiva, gaudir d'una copa al mateix lloc, entrar junts a un provador en una tenda de moda, estarem fent possible la inclusió.
I aconseguida la inclusió, tots haurem guanyat, serem una societat millor i més completa. Per la inclusió, celebrem aquest Dia Internacional perquè tots som diversos funcionals!!