Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




diumenge, 11 de desembre del 2011

11 de desembre Día Internacional de les Muntanyes, font de vida i treball!


El dia internacional de les Muntanyes es celebra des de la declaració de les de les Nacions Unides del 2003. És molt important conscienciar del gran papers que els boscos montans juguen dins d'una Economia Verda així com en mesures d'adaptació al canvi climàtic.
Els boscos muntanyesos sans protegeixen les conques hidrogràfiques que proporcionen aigua dolça a més de la meitat de la gent del món. També són la llar d'una quantitat incalculable de vida silvestre, proporcionen alimentació i farratge a la gent de muntanya i són fonts importants de fusta i productes forestals no fustaners. però com molt bé sabem, accions intencionades com els incendis, la deforestació salvatge i la mana de cura real està fent perdre una part important dels boscos. hem de protegir aquests boscos i assegurar-nos que estan acuradament manejats és un pas important cap al desenvolupament sostenible de muntanyes.
És per això que els Verds tenim molt clar que invertir en política forestal és garantir el futur de les generacions valencianes i donar llocs de treball en el present i denuncien la manca de política forestal de la Generalitat fins ara i reclamen al President Fabra majors inversions en política forestal.
Els verds considerem quem la conservació i regeneració de l’espai forestal valencià (que suposa un 50% del territori valencià) ha de ser un eix estratègic en la lluita contra el canvi climàtic, contra la desertització i per al manteniment del paisatge i l’economia rural valenciana. El bosc mediterrani, la forest valenciana té un component bàsic ambiental i paisatgístic, una funció social ecològica, i poc interès extractiu. Un arbre autòcton del bosc mediterrani es calcula que fixa uns 300 kg. De CO2 durant el seu creixement.

Els Verds en el Dia Internacional de les Muntanyes reclamem un canvi estratègic en la política forestal valenciana, l’activació del Pla Forestal Valencià i inversions en silvicultura preventiva, amb un doble objectiu, regenerar el bosc valencià i protegir-lo dels incendis al temps que suposaria la contractació de molta mà d’obra, justament dels sectors més castigats per l’actual crisi.