Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dissabte, 1 d’octubre del 2011

L'Eliana en Verd, Joves verd@s una realitat, per Zara Falomir, Secretària General Joves verds l'Eliana


NR: aquest article estava preparat per publicar-lo a l'Eliana2000 del mes d'octubre però per manca d'espai segons ens va dir el Director, no ha pogut ser publicat.

Ja som aquí! Per fi es formalitza el grup dels joves verds, amb una il.lusió i una força que sorprendrà a més d'un.
A nosaltres mateixos ens ha sorprès la gran acceptació d'aquest grup i la quantitat de gent que s'ha interessat i continua interessant-se.
Volem donar solucions als problemes més comuns que ens trobem avui en dia amb la joventut, el seu temps lliure, formació i estudis, interessos comuns, etc.
Què pot fer un jove a L'Eliana? Hi ha on triar? Volem tallers per a totes les edats, zones recreatives, volem més i millor formació, volem esport, tenir cura del medi ambient, etc.
I què és el que no volem? El que no volem és que se'ns menyspreï perquè siguem joves, perquè tenim la nostra experiència i idees molt clares, volem treballar, volem aprendre, volem experiències, volem il.lusions .. estem cansats de que s'etiqueti als joves com les generacions ni-ni .. Potser se'ls ofereixen oportunitats? On són els tallers? I les jornades lúdic-culturals-esportives-solidàries? I la biblioteca?
Igual podem dir-generacions ni-ni, però perquè NI tenim oportunitats Ni sen's té en compte. Més aviat podríem dir que som la generació bé conscienciada de la importància de cuidar el medi ambient, i en aquest aspecte els adults haurien de prendre exemple.
Tenim per als més majors el llar de jubilats, per als no tan majors el centre de formació d'adults, i per als joves? L'institut i poc més,
ah! Sí, se m'oblidava, els joves tenen un parc enorme on fer botellón! Mentre tenim centres públics buits que es podrien aprofitar per a diferents actividades.Si no ens obren portes, no podem entrar, encara que ja no volem ni que ens obrin portes, simplement que els posin o ens ajudin a posar-que nosaltres ja les obrirem!
Volem que es genere el Consell local sectorial de Juventut, fòrum de participació, del que parla tant la Llei Valenciana de Juventut com la Carta de Participació ciutadana de L'Eliana per que els joves siguem escoltats.
Tenim molts projectes, programacions i activitats, que aviat anireu coneixent. De moment el proper 9 d'octubre participarem en la manifestació i el 12 d'octubre es celebrarà a L'Eliana la Mesa de Joves Verds del País Valencià i a partir d'ahi a treballar. Mentrestant ens pots trobar a info@jovesverdspv.net, verdsleliana@gmnail.com via facebook Els Verds de l'eliana
Que no parlen per tu, tu ets present treballa pel teu futur.
Zara Falomir Ortiz, Secretària general dels joves verds