Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




divendres, 14 d’octubre del 2011

ELS VERDS DE L’ELIANA DENUNCIEN La nefasta gestió del PP en matèria sanitària i exigeixen que no es retarde més l’obertura de l’hospital de Llíria

“ No és de rebut que després de més de sis anys des que s’iniciaren les obres d’aquest hospital, ara baix la prestesa retallada econòmica es tornen a endarrerir la inauguració de l’hospital i les comarques de l’interior es vegen condemnades a patir no sabem durant quants anys més deficiències en un servei bàsic com és la salut i la sanitat pública. Per això instem a totes les associacions de veïns, institucions cíviques i als ajuntaments de la comarca, per a que demanen als seus plenaris que aproven una moció demanant l’obertura de portes d’aquest hospital no més lluny de 2012, un model de la qual fem públic amb aquesta nota.
La petició a l'Ajuntamet de L'Eliana s'ha fet realitat aquest mateix matí.
ací teniu els textos presetats

Pura Peris, Portaveu local de Els Verds de L’Eliana, amb dni 22688885Y, i domicili a efectes de notificació en C/Benigànim, 7, 46183 l’Eliana

EXPOSA
Ahir mateix es va fer pública la decisió del Conseller de Sanitat Luis Rosado, d’aplicar reduccions al sistema sanitari incloguent la paralització de la construcció de nous hospitals i el retard de la inauguració i posada en marxa d’aquells que haurien ja d’estar en funcionament.
Que un dels hospitals que va a retardar la seua obertura és l’hospital de Llíria, hospital que hauria de venir a complementar l’assistència sanitària de la nostra Comarca.
Que davant aquesta circumstància el Plenari es manifeste aprovant una moció per demanar la posada en marxa d’aquest hospital el text de la qual adjuntem.
SOL·LICITA
Que es tinga per presentada aquest escrit i que done trasllat als portaveus dels grups municipals per poder ser debatuda i, en el seus cas, aprovada la moció que hi presentem
En L’Eliana a 14 d’octubre de 2011


Signat
Pura Peris, Els Verds PV. Els Verds de L’Eliana.


MOCIÓ PER AL SEU DEBAT I APROVACIÓ

EXPOSICIÓ DE MOTIUS
Els darrers anys la crisi econòmica està servint per introduir retalls cada vegada més greu en el sistemes públics de protecció de drets socials, protecció que acaba derivant la prestació d’aquest servei als sectors privats amb la pèrdua de l’estat de benestar per a la població en general i l’obtenció de benefici per als privats.
A l’àmbit de la sanitat pública, això ocorre, per exemple amb la pretesa “bona solució de derivar la llista d’espera als hospitals privats, quan en realitat el que passa és que les intervencions “productives”, les no complicades, les que no tenen temps de recuperació hospitalària es donen als hospitals privats que obtenen així beneficis mentre les intervencions costoses, les de llarga durada continuen en els hospitals públics el que suposa que el servei siga més deficitari del que ja de per si és.
Aquesta situació de deficiència del servei sanitari és especialment sagnat ja que l’hospital de Llíria que hauria d’haver sigut inaugurat, segons l’anterior Conseller de Sanitat a finals de 2011, ha quedat en paper mullat després que l’actual Conseller Luis Rosado, anunciara ahir que no és prioritària la posada en marxa d’aquest hospital que es farà al llarg de la legislatura fins 2015
Entenem que després de més de set anys des que s’iniciaren les obres d’aquest hospital, els pobles de l’interior de la nostra comarca van a ser condemnats a patir no sabem durant quants anys més deficiències en un servei bàsic com és la salut i la sanitat pública, ara baix la prestesa retallada econòmica al tornar a endarrerir la inauguració de l’hospital.
Es podria argumentar que als veïns i veïnes de L’Eliana no ens afecta ja que el nostre Hospital de referència no és el de Llíria sinó l’hospital Arnau de Vilanova. Però no és així. Estem davant una situació greu ja que el considerar no prioritari l’hospital de Llíria i per tant que l’obertura estar sine die es va a empitjorar sens dubte la situació de col·lapse que ja existeix a les llistes d'espera de l'Arnau de Vilanova, centre que acull fins ara, les atencions de les comarques de Camp de Túria, els Serrans i el Racó d'Ademús, amb 32 poblacions i més de 70.000 habitants que haurien d’estar repartides en distints centres hospitalaris.
Per altra banda la conclusió i posada en marxa de l’hospital generaria llocs de treball que tanta falta fan a la nostra comarca. Per últim no podem oblidar que qualsevol agressió al sistema públic de protecció dels drets socials ens afecten com a ciutadans
Per tot això el ple acorda:
- Mostrar la seua oposició a que el sistema sanitari públic valencià perda qialitat i serveis per la crisi econòmica i en concret que l’hospital comarcal del Llíria es veja afectat pels retalls econòmics.
- Exigir que si no pot ser inaugurat a finals de 2011 com l’anterior Conseller de Sanitat va anunciar en la seua visita d’enguany a les obres siga inaugurat i posat en marxa no més lluny del 2012.
-Traslladar aquest acord als altres ajuntaments de la Comarca, a la Conselleria de Sanitat i a la Presidència de la Generalitat Valenciana.
En L’Eliana a ... de 2011