Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dilluns, 14 de març del 2011

Cada peça compta. 14 de març Dia Europeu de prevenció de les malalties cardiovasculars


Amb motiu del Dia Europeu de Prevenció del Risc Cardiovascular, que se celebra el dilluns 14 de març, la Fundació Espanyola del Cor (FEC) recorda la importància d'evitar els clàssics factors de risc (hipertensió, tabaquisme, colesterol elevat, diabetis, obesitat), però també alerta sobre l'aparició d'altres nous que amenacen també al nostre cor, com l'apnea del son, l'estrès, la contaminació o el consum de drogues.
És evident que polítiques com les que els Verds proposem, alimentació ecològica i de proximitat, foment i forta inversió en mitjans de transport eficientment ecològics, suposen llocs de treball verds, combat contra el canvi climàtic i salut per a les persones, en defiinitiva desenvolupament sostenible, eixe és el Green Niew Deal dels Verds.

Cada any moren 17,1 milions d'persones al món a causa de les malalties cardiovasculars i segons l'Organització Mundial de la Salut, el 80% de les morts prematures podrien haver evitat amb un estil de vida saludable i reduint factors de risc. A Espanya, les malalties cardiovasculars constitueixen la primera causa de mort.

Segons estudis publicats recentment, les persones que habiten en llocs propers a una autopista o una carretera altament transitada, pateixen un deteriorament de les artèries el doble de ràpid de les que viuen en zones menys contaminades. En concret, el gruix de les seves artèries caròtides augmenta 5,5 micròmetres més per any. A més, la contaminació té efectes nocius immediats sobre el funcionament de les nostres artèries, reduint instantàniament la seva capacitat vasodilatadora. Si l'exposició es manté, la pol.lució podria provocar, a llarg termini, el engrossiment i acumulació de greixos a les artèries i desembocar en una arteriosclerosi.

Es calcula que a Espanya es produeixen ja prop de 16.000 morts lligades a la contaminació. S'estima que si una ciutat de les dimensions de Madrid o Barcelona reduís el nivell de contaminació al recomanat a nivell internacional, es disminuiria en 1.800 el nombre anual d'ingressos hospitalaris per malaltia cardiovascular i respiratòria i en 3.500 el nombre de morts.
més informació http://www.fundaciondelcorazon.com/