Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dissabte, 6 de novembre del 2010

ELS VERDS ACUDIREM EN CANDIDATURES DE VERDS I ECOLOGISTES A LES PROPERES ELECCIONS AUTONÒMIQUES

A les eleccions municipals la Mesa de PV del partit verd amb major implantació al municipis valencians dóna llibertat a les assemblees locals per arribar a acords amb les forces progressistes per tal de fer avançar les polítiques ambientals als Ajuntaments i desbancar al PP de les alcaldies valencianes.

Aquestes són els dos acords en matèria electoral als que han arribat per unanimitat, després d'un intens debat, els portaveus de les diferents assemblees locals d'Els Verds del PV en la reunió de la Mesa de PV, màxim òrgan del partit, celebrada aquest matí de dissabte, 6 de novembre, a la localitat de Benirredrà (La Safor), població on Els Verds participen en el govern municipal amb un pacte amb el PSOE.

Després d'un informe extens de Toni Roderic i Joan Francesc Peris, President i Portaveu del partit respectivament, al voltant dels diferents contactes que han mantés amb el Bloc, Iniciativa i Esquerra Unida, Els Verds del PV han decidit mantenir l'estratègia que havien acordat al seu Congrés d'Oriola d'intentar unificar les sigles verdes valencianes per tal d'oferir una opció unitària i monocolor, verda, a l'electorat valencià, després del fracassat intent de la coalició Compromís de 2007, en la que Els Verds del PV participaren.

Així, Els Verds del PV han acordat ultimar les negociacions, ja molt avançades, amb Els Verds Ecopacifistes, i presentar candidatures dels Verds a les eleccions autonòmiques, fent una crida al moviment ecologista valencià a sumar-se a elles.

A les eleccions municipals, davant de l'ascens del PP que senyalen les enquestes i la realitat diferent en cada localitat de la correlació de forces polítiques de l'esquerra, la Mesa de PV ha acordat que el partit recolzarà i donarà suport a qualsevol tipus de coalició o acord electoral que supose l'arribada als Ajuntaments de regidors verds i l'avanç de les polítiques ambientals als municipis valencians i, al mateix temps, ajuden a desbancar de les alcaldies valencianes al PP o impedir la seva arribada a algunes d'elles. Així, Els Verds apliquen el principi polític de l'ecologisme d'aplicar a cadascuna de les localitats la política electoral més escaient per a l'avanç social i ambiental.

Altre dels principals acords de la Mesa de PV d'Els Verds ha estat en demanar una reunió amb López Uralde i representants del Partit Verd Europeu per tal d'analitzar la fulla de ruta a aplicar al PV per tal d'aconseguir per a les properes eleccions generals llistes unitàries de tot l'espai verds i ecologista a les tres províncies valencianes.

No s'han oblidat Els Verds d'analitzar en la seva reunió la situació de la política valenciana i espanyola, reclamant més inversions en la xarxa ferroviària convencional valenciana, insistint en la urgència de l'àmpliació de la línia València-Gandia fins a Dénia, l'alliberament del peatge de l'AP-7 per a fer innecessàries les rondes previstes de la N.332 i N.340. També Els Verds han criticat el projecte de la Generalitat Valenciana de privatització de l'escola pública amb el programa de construcció i gestió dels nous centres per empreses privades, així com han exigit al Govern Central l'abandó del projecte de cementiri nuclear a ubicar a Zarra i al President Camps major contundència en el seu rebuig. Els Verds valoren molt negativament els retalls en la Conselleria de Medi Ambient, sobre tot, en els que afecten a la ja més que insuficient política forestal, que, segons consideren, afectarà en gran manera a la prevenció dels incendis forestals.

Els Verds no han oblidat la visita del Papa, i des del màxim respecte a la màxima autoritat de l'Ésglésia Catòlica i al seu dret de viatjar, han criticat durament que el govern de Zapatero retire el projecte de llei de llibertat religiosa justament ara i esperen del Papa que recorde en la seva visita que les agressions al medi ambient han estat declarades per ell pecat mortal.