Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dimarts, 30 de novembre del 2010

1 de desembre dia mundial contra la sida. Accés universal al tractament, treballem la prevenció


Necessitat d'accés a la prevenció i el tractament

El Dia Mundial de Lluita contra la Sida es commemora des de 1988, per iniciativa de l'Assemblea General de les Nacions Unides.

Cada 1 de desembre, persones de tot el món uneixen esforços per a generar una major consciència del que suposa el VIH / SIDA i mostrar solidaritat internacional davant la pandèmia.
Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el 2008 hi havia 33,4 milions de afectats pel VIH. S'estima que aquest any van resultar infectades pel virus 2,7 milions de persones, i que 2 milions van morir de SIDA. L'Àfrica subsahariana continua sent la regió més afectada pel VIH. El 2008, aquesta regió tenia el 67% de les infeccions per VIH a nivell mundial, 68% dels nous casos en els adults i el 91% de les noves infeccions en els nens.
L'Informe 2010 elaborat per l'OMS respecte al tema avalua l'accés universal a la prevenció, tractament i assistència de la infecció pel VIH. El document presenta proves convincents que s'han fet progressos en la lluita mundial, però també deixa clar quant queda encara per fer.