Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




diumenge, 10 d’octubre del 2010

10-10-10, dia internacional de solucions climàtiques


10-10-10 és una data de calendari irrepetible, per això em sembla especialment rellevant que s'haja triat aquesta data per exigir el canvi real en les polítiques actuals per evitar l'engreujament del nostre clima.
La crida a l'acció ve de la mà de 350.org i ha de ser una festa per celebrar el treball fet fins ara per combatre el canvi climàtic.
L'objectiu del dia no és solucionar el canvi climàtic amb només un projecte, sinó enviar un missatge polític clar: si els ciutadans i organitzacions sense representació política a les institucions podem posar-nos mans a l'obra fent petites accions, unint-nos a través de les xarxes socials en accions que es llancen a través de tot el planeta, participem en accions personals i cíviques, els polítics que ens governen també ho poden fer o sinó hauran de deixar pas a qui sí ho vol fer, i per això exigim: que es posen mans a l'obra amb la legislació i els tractats per tots plegats aconsseguir-ho.
Així doncs, feu la vostra, aci teniu alguns exemples:
- apunteu-vos a una volta ciclista.
- a l'hora de dutxar-vos, poseu un recipient per conservar l'aigua que cau per l'aixeta fins que estiga a la temperatura adequada. La podreu fer servir per altres coses. Es quedareu bocabadats de la quantitat d'aigua que es pot arribar a malbaratar de no fer-ho...
- canvieu les bombetes de llum per bombetes de baix consum.
Evidentment no es tracta de treballar un dia, sinó durant tots els dies de l'any exigint que els liders també ho facen o fent possible que ens lideren aquells que sí estan disposat a treballar de debó per canviar,
el futur és verd!! en les vostres mans està que hi haja futur!!
Pura Peris, portaveu local d'Els Verds.
Portaveu Internacional de Los verdes, confederació espanyola