Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dimecres, 22 de setembre del 2010

23 de setembre, concentració contra el cementeri nuclear a Zarra


Els Verds instem a a tota la ciutadania a la CONCENTRACIÓ el proper dijous 23 de setembre a les 19. 30 hores enfront de Delegació del Govern del carrer Colom núm. 60 de València, per a mostrar el nostre rebuig a la instal•lació del cementeri nuclear a Zarra i exigir al govern central que suspenga la construcció de l'MTC.

Els residus radioactius d'alta activitat són un producte inevitable de les centrals nuclears, porduits per una industria irrespoansable i sense preocupar-se per ells durant més de 50 anys. Són un producte molt perillós, pel seu elevat potencial radiotòxic i al seu alt nivell de radioactivitat, que persisteix durant centenars de milers d'anys.
D'altra banda Un MTC és una instal.lació molt perillosa. Els processos de manipulació i emmagatzematge dels elements de combustible nuclear que s'ubicarien a l'interior del cementiri impliquen riscos d'accident, a més de la contaminació radioactiva rutinària que es produiria, inclosa l'emissió de gasos radioactius a l'exterior.
Però es que a més, els residus anirien per les nostres vies de transport habitual, tren o carretera des de cadascuna de les centrals fins el cementeri, què volem??
exposar a la ciutadania al risc d'escapament radioactiu en cas d'accident o sabotate??
Acudiu, digueu NO al cementeri Nuclear!!