Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dissabte, 29 de maig del 2010

Els verds animem a actuar per la llibertat de reunió a Rússia.Donem suport i s'unim a la crida rebuda a través del Partit Verd Europeu


Sembla ser un lloc comú considerar la Llibertat de reunió com un dels drets fonamentals, crucial per al funcionament amb èxit de la societat civil i eficaç control ciutadà sobre les accions de govern. En aquests temps de crisi i en els sistemes polítics autoritaris, assumeix un paper especial, ja que sovint és l'únic mitjà existent per aconseguir un missatge a través de les autoritats.
El dret de reunió està recollit tant en les constitucions dels Estats com en normes internacionals, així l'art 20 de la Declaració Universal dels Drets Humans proclama en el seu apartat primer que Tota persona té dret a la llibertat de reunió i d'associació pacífiques .
En el mateix sentit es pronuncia l'art Art 11 del Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals i la nostra Constitució Espanyola que en el seu art. 21 proclama: Es reconeix el dret de reunió pacífica i sense armes. L'exercici d'aquest dret no caldrà autorització prèvia.
I per descomptat que la ciutadania europea exerceix aquest dret i prenem el carrer per mostrar les nostres reaccions, a favor o com a protesta, davant de totes les accions adopten les institucions i ens afecten.
Però sembla que la ciutadania russa no gaudeix del mateix dret tot i estar també reconegut en l'art. 31 de la Constitució de la Federació de Rússia, el tenor literal del qual és : “Els ciutadans de la Federació Russa tenen dret a congregar-se pacíficament, sense armes, celebrar reunions, convocar mítings, manifestacions, marxes i piquets”
I així s'ha organitzat una coalició de tots els Grups de drets humans i polítics en defensa de la llibertat de reunió per tal d'aconseguir poder exercir aquest dret, exercici, que ja és sabotejat per les autoritats, mitjançant denegació d'autoritzacions, dispersions i arrestos policials.
Per això, es proposa una línia d'acció que necessita el suport de tots nosaltres, anomenada Estratègia 31, que es realitzarà la primera el 31 de maig, que es repetirà cada 31 de mes i que si rep suport internacional per descomptat es veuria reforçada.
I com podem ajudar? De múltiples maneres, assistint d'observadors, difonent la situació que està patint l'exercici del dret de reunió a Rússia, donant trasllat de les notícies que ens arriben; mostrant el nostre suport i solidaritat per carta, fins i tot per mail, a l'Ambaixada russa en el nostre país, demanant que siga efectiu l'article 31 de la Constitució Russa.

Els Verds, des d'aci, a més exigim de la Unió Europea que vetlle per l'estricte compliment dels drets i lidere els actes de solidaritat perquè el dret a la reunió pacífica a Rússia, siga de veritat exercit.
Pura Peris, Portaveu Internacional, Els Verds, Los Verdes Confederación