Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dilluns, 15 de març del 2010

8 de març, celebració del Dia Internacional de la Dona


Els primers assoliments feministes per aconseguir la igualtat de drets tot just queden ja en l'oblit però, sense ells, encara estaríem debatent l'existència de la nostra ànima com a dona. No obstant això, encara que formalment estiguin assegudes les bases per extingir els rols sexuals, en molts àmbits i en més països aquesta nova mentalitat encara està a l'espera de transformar-se.
La població masculina té fortes resistències a entrar física i mentalment en les tasques feminitzades i accedir així a les tasques que genera la infància, la salut i la cura de les persones majors. Per altra banda, hi ha més famílies monoparentals esdevenint aquesta una de les causes de la feminització de la pobresa.
Des de l'eco-feminisme proposem una visió alternativa a la crisi a la qual ens condueix aquesta societat industrialitzada on s'està perdent la relació harmònica entre els éssers humans i els recursos de la naturalesa, que consisteix en models lligats de manera inseparable a l'ecologia i al pacifisme.
Les diferents tasques assignades socialment ens han proporcionat a homes i dones experiències històriques diferents. L'anàlisi del que ens uneix a les dones socialment és el treball d'estimar, de ser cuidadores de la vida,… que ens fa alhora contactar més harmònicament amb la naturalesa. No obstant això, la manera de coneixement masculí divideix el món social i natural i lliga amb la cultura de la mort.
Des d’Els Verds suggerim una revisió global dels valors sexuals així com la negació del masculí com el valor majúscul. Volem seguir eliminant espais i temps diferents entre homes i dones perquè entenem que la manca de les dones en l’espai públic és el reflex de la forma de viure en l'espai privat.
Manifestem el dret d'una educació pública de qualitat per als nostres fills, una sanitat no privatitzada, poder decidir sobre el tipus de part que volem tenir i gestionar una cultura de naturalesa, de solidaritat i pau.

Salutacions cordials,

Emilia Nacher, portaveu de l'àrea d'Eco-feminisme de la Confederació d’Els Verds
Joan Oms, portaveu general de la Confederació d’Els Verds
Pura Peris, portaveu internacional de la Confederació d’Els Verds