Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dimarts, 22 de setembre del 2009

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA CÍVICA VALENCIANA CONTRA L'EXPLOTACIÓ SEXUAL I EL TRÀFIC DE DONES I MENORS


Amb el permís de la plataforma, utilitze el meu blog per donar publicitat a la npta de premsa que ha preparat al voltant del 23 de setembre, dia Internacional Contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Dones i Menors, instaurat a l'any 1999 per la Conferència Mundial de la Coalició contra el Tràfic de Persones en coordinació amb la Conferència de Dones a Bangla Desh.

La Plataforma Cívica Valenciana contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Dones i Menors amb aquest motiu vol manifestar:

• L'explotació sexual és la forma més brutal de la violència masclista, un atemptat contra els drets humans on els criminals haurien de tindre el mateix tractament que en els críms de guerra.

• La Plataforma ha interposat denúncies per al tancament de locals de Velluters on es mantenen dones i menors en condicions d'esclavitud, però la nostra lluita no és redueix a un barri. No perseguim “netejar els carrers de prostitutes”, sinó eliminar de la societat els mafiosos, traficants i proxenetes que mantenen els seus negocis.

• El tràfic de dones i menors per a l'explotació sexual és el segon negoci més rendible després del tràfic d'armes i no podem oblidar que el 90% de la prostitució a Espanya l'exerceixen dones estrangeres víctimes de les màfies.

• El País Valencià és la segona autonomia amb més explotació sexual, on el nombre de dones i xiquetes ingressades anualment a aquest “mercat” se situa al voltant de les 14.200.

• El Govern i les institucions han de vetlar per la reparació a totes aquestes dones i xiquetes, per l'aplicació de la igualtat de sexes en la societat. El Plan Contra la Trata del Govern de l'Estat, malgrat ser un primer pas, no és sinó una declaració d'intencions amb moltes mancances.

Per tot això, exigim:


• Del Govern de l'Estat el canvi de la càrrega de la prova en els casos de les víctimes de l'explotació sexual. La protecció i assistència a les víctimes ha de donar-se amb independència de si interposen o no denúncia.

• La persecució de les màfies i proxenetes, la confiscació dels seus béns i la destinació d'aquests en assistència integral i reinserció per a les víctimes de les màfies.

• La reforma del Codi Penal, que actualment només troba delicte el guany dels proxenetes amb la prostitució.

• El compromís real del Govern per a perseguir les màfies, mitjançant convenis internacionals i protocols comuns d'actuació dels diferents àmbits policials.

• La prohibició dels anuncis de prostitució en premsa, que contribueixen a l'esclavitud d'éssers humans perquè els diaris cobren uns importants ingressos.

• Així mateix, en l'àmbit de la nostra comunitat autònoma, demanem als Govern autonòmic , Ajuntaments i delegació del Govern, la persecució de les màfies que exploten a les dones en polígons i carreteres, el tancament de tots els prostíbuls de les nostres ciutats que mantenen segrestades i explotades a les dones i menors i l'ajuda i reparació de totes les víctimes.

Així mateix, la Plataforma vol recordar que hui, 23 de setembre, a les 19.00 en el Centre Octubre, sala de premsa de l'últim pis, tindrà lloc la projecció del curt del cineasta Samuel Sebastià: Atención, putas. Posteriorment hi haurà un xarrada debat.

Per la PCVCESTTMM,
Macu Gimeno
Es pot dir més alt però no més clar, des d'els verds els nostre recolzament i suport, endavant!!