Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dilluns, 11 de maig del 2009

9 de maig, dia d’Europa

Si el passat dissabte mirarem el nostre calendari o agenda vam poder llegir al costat de la data “ Dia d’Europa”. Però la majoria de nosaltres tal vegada ens preguntem, Dia D’Europa, perquè?
Tot va començar en París,-“sempre ens quedarà Paris” perdoneu la llicència cinematogràfica- un 9 de maig, dia en el que es va convocar a la premsa a les 6 de la vesprada al saló del rellotge del Ministeri d’Assumptes Exteriors en el Quai d'Orsay per donar “ una comunicació molt important”. Les primeres línies de la coneguda com “Declaració Schuman” pel Ministre francès Robert Schuman que la va llegir, i que van ser escrites per Jean Monnet, no podien ser més ambicioses: "amb la posada en comú de les produccions de base i la creació d’una Alta Autoritat.... establirà els ciments concrets d’una federació europea indispensable per al manteniment de la pau”.
Es donava inici a la creació de la Unió Europea, per això en la Cimera de Milan (1985)es va decidir celebrar el 9 de maig com el Dia d’Europa. Una Europa en la qual tots els paisos que decideixen democràticament adherir-se han d’adoptar els valors de la pau i la solidaritat com a pedra angular en la construcció europea.
Aquestos valors es fan realitat mitjançant el desenvolupament econòmic i social, l’equilibri mediambiental i regional; però encara no és una obra completa, encara hem de construir una Europa que respecte la llibertat i la identitat de cadascun dels pobles que la integren, una Europa que es mantinga a l’escolta i servei de les seues ciutadanes i ciutadans i com diu la pròpia institució europea ( http://europa.eu/abc/symbols/9-may/euday_es.htm ) on les ciutadanes i ciutadans que al mateix temps conserven les seues particularitats, els seus hàbits i costums i la seua llengua, es senten com en casa.
Doncs be, a l’igual que el 9 de maig de 1950, el passat 9 de maig, es va presentar a València una nova coalició electoral que creu en la construcció d’aquesta Europa, plural, socialment justa, sostenible, solidària, respectuosa amb la diversitat lingüistica i cultural, que creu en el dret a decidir dels pobles; sí, la coalició electoral Europa dels Pobles-Verds, composada per ERC,BNG,ARALAR,LOS VERDES,EA,CHA i ENTESA PER MALLORCA i que al País Valencià dura el nom propi de “ESQUERRA REPUBLICANA DEL PAÍS VALENCIÀ- ELS VERDS( EUROPA DELS POBLES VERDS) , iniciava el camí cap eixa Europa,

No podiem haver iniciat el nostre repte en comú en millor dia El Dia D’Europa. Casualitat? Bon auguri? Tant se val, siga com siga, treballarem de valent per eixa Europa, és necessària la seua construcció, no cap altra via. Recordeu Va com vull, com volem...
El set de juny totes i tots tenim un deure important amb les nostres generacions futures. Per la construcció de l’Europa que totes i tos volem, no es quedeu en casa, no deixeu que passe el tren
PÒXIMA ESTACIÓ: EUROPA
Pura Peris. Candidata dels Verds. coalició electoral Europa dels Pobles-Verds (Esquerra Republicana del País Valencià- Els verds).