Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dijous, 30 d’abril del 2009

Aquest 1 de Maig amb més motius al carrer


La greu crisi que patim i que encara es troba en els seus primers repunts fa més necessari que totes i tots participem de les manifestacions que en les nostres ciutats s’han convocat per a l’1 de maig.
Cal dir clar i ras que el sistema ha de canviar que hem de posar l’economia i el treball al servei de les persones, de la qualitat de vida, del temps lliure i divers, de la creativitat i de la millora del medi natural i dels recursos renovables.
Davant de la crisi dels valors i propostes fonamentades en el benefici agressiu i l’explotació intensiva, hem de defensar amb més intensitat els valors de la igualtat, la qualitat de vida, l’ecologia, el repartiment i la solidaritat.
Al mateix temps hem de responsabilitzar-nos i no sols dir JA HI HA PROU hem de contribuir i participar del canvi, apostant per solucions que al nostre país podrien ser ,entre d’altres les següents:
1ª) Implantació de la Jornada laboral de 35 hores: Si hi ha més atur, no queda més remei que repartir el treball existent. És l'única manera assenyada de fer possible un augment imminent de l'ocupació.
2ª) Creació d’una banc públic valencià com una via a utilitzar per a la promoció del cooperativisme, l’auto-ocupació, la xicoteta i mitjana empresa, amb el compromís de la introducció de l’objectiu de l’ecoeficiència en els seus sistemes de treball i el recolzament als agricultors professionals per a fer possible la urgent reforma agrària cap a un nou model d’agricultura integrada i ecològica per al camp valencià.
3ª) Establiment d’una renda social bàsica i de la renda bàsica agrària, i l’exigència de la igualtat de sous per igual treball realitzat, que permeta una vida digna als treballadors i treballadores i a als agricultors professionals.
4ª) Aprovació d’una Llei de seguretat social per a les treballadores i treballadors i autònoms que els homologue totalment als empleats per les empreses i mesures reals de recolzament a les Cooperatives de producció i consum, a les Societats Anònimes Laborals i a les xicotetes i mitjanes empreses que es comprometen a establir un Pla d’ecoeficiència en els seus sistemes de producció.
5ª) Reforma de la legislació urbanística valenciana que garantisca la protecció dels valors naturals i paisatgístics del territori, retorne als Ajuntaments la completa capacitat de planificació i desenvolupament urbà del seu municipi, promociones la construcció bioclimàtica i establisca uns índex obligatoris de sostenibilitat en tots els pobles i ciutats del territori valencià.
6ª) Aprovació d’un nou Pla forestal Valencià que planifiques i pose en marxa la reforestació del bosc valencià, amb importants inversions en tasques manuals de silvicultura preventiva, plantacions controlades d’espècies autòctones i reforestació de les conques hidrogràfiques dels rius valencians.
7ª) Pla Valencià d’Estalvi Energètic i de Foment de les Energies Renovables. És urgent la reducció del consum energètic de l’economia valenciana. La Generalitat Valenciana hauria d’aprovar un Pla de Desenvolupament Integral de la Vall de Cofrents-Valle de Ayora que assegure la qualitat de vida de les famílies i l’economia municipal dels pobles de la zona on s’ubica la nuclear.
8ª) Pla Valencià de Transport Públic: que hauria de conveniar-se amb el govern central per a potenciar les rodalies de RENFE, la construcció de xarxes de tramvies..
9ª) Reforma de la Llei valenciana de residus, aplicant de manera real els principis de reducció de la producció de residus, tractament pròxim i ecològic dels RSU
10ª) Pla de rehabilitació dels centres històrics de ciutats i pobles i àrees urbanes degradades per a promocionar el treball dels sectors autònoms, xicoteta i mitjana empresa de la construcció sense ampliar el territori urbanitzat, i, al temps, treure al mercat de la vivenda en règim de vivenda protegida i de lloguer els milers de vivendes tancades o degradades que actualment estan buides o tancades. Reforma de la fiscalitat per ajudar al finançament de l’adquisició o lloguer de la primera vivenda, i la penalització del la possessió de vivendes tancades i no rehabilitades.
Aquestes són com punt de partida les accions que els Verds considerem necessàries per un nou camí verd, just i solidari. La nostra ciutadania no es mereix menys!.