Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




divendres, 24 d’octubre del 2008

CAMPANYA TANCA COFRENTS






Els Verds del PV estem decidits a mobilitzar a un ampli sector de la ciutadania valenciana per aconseguir el tancament de la Central Nuclear de Cofrents, i, en tot cas, que no siga renovada l’autorització del seu funcionament més enllà del 2011, any de caducitat de l’actual permís.
L’energia nuclear és una de les més perilloses energies no renovable, recordem Txernòbil, però, a més, està en el cor del sistema dominant actual fonamentat en la força militar nuclear dels Estats Units i els estats membres de l’OTAN, França, Rússia, la Xina sobre la resta del món, l’explotació sistemàtica dels recursos naturals i un intercanvi cada vegada més injust entre el primer món i els altres.
El ja innegable canvi climàtic i la misèria i la fam per a milers de persones que està generant la societat nuclear exigeix un esforç polític diari que lluite contra aquest estat de coses i promoga la nova societat democràtica de base amb unes maneres completament diferents de relacionar-se entre les persones, els pobles i les diferents cultures.
L’energia és fonamental per al desenvolupament de les societats i és un element estratègic que no pot continuar en mans de les grans corporacions financeres i sota el control de les grans potències. Les energies alternatives, fonamental la solar, poden ser la base d’aquestes noves relacions més justes, solidàries i democràtiques.
El moviment verd té els seus fonaments en la lluita contra el armamentisme de la guerra freda, el desplegament dels míssils de l’OTAN a Europa, i l’aparició al món occidental de les centrals nuclears. És una lluita que sempre ens ha caracteritzat i que recull una àmplia simpatia cap als nostres posicionaments des de molts sectors de la ciutadania.
Per això, Els Verds valencians hem de ser ara l’eix vertebrador de la lluita pel tancament de la Central Nuclear de Cofrents i pel desenvolupament al País Valencià de les energies renovables així com pel foment decidit de l’estalvi energètic i l’ecoeficiència dels nostres sectors productius i de serveis.
Amb la campanya “Tanca Cofrents”, que comença aquest 9 d’octubre, diada del poble valencià, i finalitzarà el dia que l’Estat acorde el tancament de la nuclear, una de les que més fallides no programades ha tingut del sistema nuclear espanyol, volem mobilitzar l’opinió pública valenciana al voltant dels perills i perjudicis de l’energia nuclear, del que suposa la societat nuclear per al manteniment del sistema de dominació i dels avantatges de les energies renovables.
La campanya “Tanca Cofrents” d’Els Verds del PV tindrà des d’una pàgina web, una exposició itinerant per a escoles i associacions, recollida de signatures i voluntaris antinuclears, actes lúdics, culturals, així com mobilitzacions i accions pel tancament de la nuclear.